23 август 2011

Prvi blog - početak


Koliko puta mi se dogodilo da nešto tražim na računaru na poslu, kod kuće, na laptopu, mobilnom telefonu, po kojekakvim papirima, fasciklama, fiokama - neko parče od tri reda koda, podešavanje parametara u dva klika, adresu sajta i sl. I, naravno, čest ishod takve potrage je bio bezuspešan, a baš tu "sitnicu" sam smetnuo s uma (zaboravio, ili još preciznije - nisam se ni trudio da je zapamtim, jer sam je zapisao, sačuvao, odštampao ili već uradio neku adekvatnu HI-TECH radnju i odložio na "sigurno" mesto...).
To ume da bude prilično frustrirajuće iskustvo, pogotovo kad si u žurbi i treba ti samo ta sitnica da bi obavio još "tonu" (neko bi ovde rekao "krša" :) ) posla.

Odatle se i rodila ideja da sve te sitnice počnem da skladištim na jedan malo efikasniji način - i evo bloga :). U ovo vreme interneta (još malo ćemo i sadržaj frižidera proveravati on-line preko nekog droid telefona (neko mi reče da je mislio da je android neki robot iz ratova zvezda :D) ili sličnog gedžeta (kakva reč...)), mislim da je blog efikasan alat? za skladištenje informacija (osim, naravno, svih ostaslih njegovih namena). *


* - Napomena samom sebi: preterano korišćenje zagrada i zagrada u zagradama - može da izazove zabunu, pogotovo ako se ne zatvore sve otvorene zagrade.

Pošto sam čovek od nauke ;) evo šta će ovde biti zabeleženo: svašta pomalo, ali uglavnom stvari kojima se bavim - programiranje, baze podataka, operativni sistemi, koješta o internetu itd. Prvenstveno ću ovaj blog da uređujem zbog sebe iz gore navedenih razloga, a neću biti sebičan, pa ću to podeliti i sa svima koje tako nešto može da interesuje. Nekada ću verovatno malo i zastraniti sa svojim stručnim nebulozama, ali biće tu i "lakih" tema za normalne (eto šta mislim o sebi... ;) ) koje će nekome možda biti interesantne i korisne.


Veliki pozdrav svima, živi i zdravi bili!

1 коментар: